All Med Gourmet
All Med Gourmet

MUXAMA DE ATUM

Polędwice z tuńczyka suszone w słońcu.

Przysmak z tysiącletnią przeszłością – Muxama de atum – polędwiece z suszonego tuńczyka. Suszonego tuńczyka wymyślono ponad 2000 lat tmeu. Przez tysiąclecia zaspokajał podniebienia królów i zwykłych śmiertelników. Dzielni rybacy stawiając czoła szalejącemu oceanowi, łowili największe tuńczyki i wybierali najbardziej soczyste płaty mięsa, by następnie zakonserwować je solą morską i wysuczyć w gorącym śródziemnomorskim słońcu.
Dziś All Med Gourmet zachowuje the same techniki produkcji, których używali Fenicjanie i Rzymianie, którzy przeszli przed wiekami przez ziemie Algarve na południu Portugalii, pozostawiając po sobie niezwykłe dziedzictwo.
Muxama to produkt, który jest połączeniem najdoskonalszego mięsa, soli, promieni słonecznych i pracy rąk ludzkich.
Jesteśmy dumni, że możemy go Państwu zaprezentować w Polsce.

Najlepiej smakuje podany na delikatnych tostach lub na świeżych plastrach mozarelli rzęsiście polany oliwą i opruszony kwiatem soli morskiej z dodatkiem cytryny.

All Med Gourmet
All Med Gourmet All Med Gourmet

 



Więcej kategorii: