All Med Gourmet
MUXAMA DE ATUM
Polędwice z tuńczyka suszone w słońcu.
Przysmak z tysiącletnią przeszłością – Muxama de atum –
polędwiece z suszonego tuńczyka.
Suszonego tuńczyka wymyślono ponad 2000 lat tmeu. Przez tysiąclecia zaspokajał podniebienia królów i zwykłych śmiertelników. Dzielni rybacy stawiając czoła szalejącemu oceanowi, łowili największe tuńczyki i wybierali najbardziej soczyste płaty mięsa, by następnie zakonserwować je solą morską i wysuczyć w gorącym śródziemnomorskim słońcu.
Dziś All Med Gourmet zachowuje the same techniki produkcji, których używali Fenicjanie i Rzymianie, którzy przeszli przed wiekami przez ziemie Algarve na południu Portugalii, pozostawiając po sobie niezwykłe dziedzictwo.
Muxama to produkt, który jest połączeniem najdoskonalszego mięsa, soli, promieni słonecznych i pracy rąk ludzkich.
Jesteśmy dumni, że możemy go Państwu zaprezentować w Polsce.
Najlepiej smakuje podany na delikatnych tostach lub na świeżych plastrach mozarelli rzęsiście polany oliwą i opruszony kwiatem soli morskiej z dodatkiem cytryny.
Więcej kategorii: