Tuńczyk

tunczyk.jpgTuńczyk poławiany jest od starożytności. Do dziś połowy tuńczyka są ważne w rybołówstwie. Statki do połowu tuńczyków nazywane są kliperami lub po prostu tuńczykami. Techniki połowu tuńczyków są różne (wędy ciągnione, sieci dryfujące i inne), ale nie wszystkie są dozwolone prawem regulującym szczegółowo techniki połowu. Ograniczenia te uzasadnione są zasadniczo dwiema grupami powodów: po pierwsze zmniejszają możliwość ponadnormatywnego trzebienia stad tuńczyków, a po drugie zmniejszają prawdopodobieństwo równoczesnego niszczenia delfinów zazwyczaj pojawiających się w pobliżu ławic tuńczyków (żywią się one tuńczykami).

Mięso tuńczyka jest smaczne, bogate w witaminy A, D, B3,B6 i B12 i minierały , wapń, fosfor, cynk i magnez. Spożywane jest wędzone, suszone, konserwowane oraz surowe.



Filety z tuńczyka w sosie własnym 150g Bon Appetit Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

ImageDoskonałe filety z tuńczyka skip Jack, poławianego w najczystszych wodach Atlantyku w okolicach Azorów; wyprodukowane z ryby, który nigdy wcześniej nie była mrożona. Proces produkcyjny zaczyna się już na statku, tuż po złowieniu ryby na wędkę, co pozwala zachować wszystkie jej wartości odżywcze i unikalny smak. Idealne do sushi.


Składniki:

tuńczyk, woda, sól

EAN: 56001297
Karton: 12 szt

 
Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek 250g Bon Appetit Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

ImageDoskonałe filety z tuńczyka skip Jack, poławianego w najczystszych wodach Atlantyku w okolicach Azorów; wyprodukowane z ryby, który nigdy wcześniej nie była mrożona. Proces produkcyjny zaczyna się już na statku, tuż po złowieniu ryby na wędkę, co pozwala zachować wszystkie jej wartości odżywcze i unikalny smak.

Filety zanurzone w oliwie z oliwek.  Idealne nie tylko do przystawek i sałatek, ale przede wszystkim do dań na ciepło.

Składniki:

tuńczyk, oliwa z oliwek, sól

EAN: 56001273
Karton: 12 szt
 
Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek 150g Bon Appetit Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

ImageDoskonałe filety z tuńczyka skip Jack, poławianego w najczystszych wodach Atlantyku w okolicach archipelagu Azorów; wyprodukowane z ryby, który nigdy wcześniej nie była mrożona. Proces produkcyjny zaczyna się już na statku, tuż po złowieniu ryby na wędkę, co pozwala zachować wszystkie jej wartości odżywcze i unikalny smak. Do słoika trafiają  ręcznie porcjowane, uważnie wyselekcjonowane części ryby.

Filety zanurzone w oliwie z oliwek.  Idealne nie tylko do przystawek i sałatek, ale przede wszystkim do dań na ciepło.

Składniki:

tuńczyk, oliwa z oliwek, sól

EAN: 56001280
Karton: 12 szt.
 
Ventresca z tuńczyka w oliwie z oliwek Bon Appetit Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

ImageNajdelikatniejsza, najwyżej ceniona część brzuszna tuńczyka ( po japońsku zwana TORO),

w postaci filetów, zanurzonych w szlachetnej oliwie. Idealne do przyrządzania SUSHI.

Masa netto – 111g , Masa ryby – 78g

Składniki:

tuńczyk (ventresca), oliwa z oliwek, sól.

 
Filety z tuńczyka w oleju roślinnym - Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

ImageEkskluzywne filety z tuńczyka. Produkt uznany na świecie i odznaczony wieloma medalami.

Doskonałe jako przystawka lub danie główne.

Dostępne opakowania: 385 g, 800g, 1750g

 
Stek z tuńczyka w oliwie z oliwek 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

 
Stek z tunczyka w oleju 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

 
Stek z tuńczyka dietetyczny w sosie własnym 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

 
Tuńczyk duszony z warzywami w białym winie 120g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min. 50%), cebula, marchew, zielona papryka, woda, pomidory (5%), olej roślinny, białe wino (2%), sól, cukier, przyparawy i naturalne aromaty.
 
Tuńczyk pieczony po algarvesku 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk, olej roślinny, czosnek, cebula, papryka, natka pietruszki, białe wino, liść laurowy, przyprawy, sól.
 
Tuńczyk pikantny z piri-piri (papryczką chili) 120g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min. 65%), olej roślinny, piri-piri (papryczka chili 2%), sól.
 
Tuńczyk z ciecierzycą 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min.35%), ciecierzyca, sos: olej roślinny, woda, ocet, przyprawy i naturalne aromaty, zagęszczacze E410 i E412, cebula, natka pietruszki.
 
Tuńczyk z fasolą z czarnym oczkiem 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min. 35%), fasola z czarnym oczkiem - lobhia - (23%) ,sos: olej roślinny, woda, ocet, przyprawy, zagęszczacze E410 i E412, sól, natka pietruszki, cebula, czerwona papryka.
 
Tuńczyk z kukurydzą i czerwoną fasolą 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min.35%), czerwona fasola (14%), kukurydza (11%), sos: olej roślinny, woda, ocet, sól, przyprawy, zagęszczacze E410 i E412, czerwona papryka, cebula.
 
Tuńczyk z sałatką jarzynową 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min. 35%), majonez, ziemniaki, marchew, zielony groszek, sól.
 
Tuńczyk z białą fasolą 120 g Ramirez Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Image

Składniki:

tuńczyk (min. 35%), biała fasola (25%), kukurydza, sos: olej roślinny, woda, ocet, szczypiorek, sól, zagęszczacz E412, zielona papryka, czarne oliwki.
 
Filety z tuńczyka atlantyckiego w oliwie 120g Manná Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Filety z tuńczyka atlantyckiego w oliwie 120g - Manná

Produkt portugalski, w 100% naturalny, bez konserwantów, bez barwników. Nie zawiera glutenu. Bogaty w kwasy Omega3 tak ważne dla naszego zdrowia.

Niezwykle soczyste, pełnowartościowe mięso w postaci polędwiczek. Można podawać na zimno, jako przekąskę lub jako dodatek do sałat. Idealne też do przyrządzania na ciepło!

 

 
Ventresca z tuńczyka atlantyckiego w oliwie 120g Manná Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Ventresca z tuńczyka atlantyckiego w oliwie 120g - Manná

Produkt portugalski, w 100% naturalny, bez konserwantów, bez barwników. Nie zawiera glutenu. Bogaty w kwasy Omega3 tak ważne dla naszego zdrowia.

Najszlachetniejsza, najwyżej ceniona część tuńczyka. Delikatne mięso po otwarciu puszki można podzielić na płatki i podawać na tostach, jako wykwintną przekąskę. Rozpływa się w ustach!
Idealne też do przyrządzania na ciepło.

 

 
Stek z tuńczyka w oliwie 120g Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Stek z tuńczyka w oliwie 120g

Ekskluzynwa konserwa portugalska. Wyprodukowana z najlepszych, świeżych ryb, łowionych w czystych wodach Atlantyku! W 100% naturalna. Bez konserwantów i sztucznych dodaktów. Naturalną ochroną przed zepsuciem jest sól. Ryby są ręcznie filetowane i układane w puszce, do której trafiają najszlachetniejsze kawałki mięsa. Prawdziwy rarytas!

Składniki:

tuńczyk, oliwa z oliwek, sól.

Wartość odżywcza na 100g produktu:

wartość energettyczna 214kcal, białko 25,7g, węglowodany 0,1g, tłuszcze 12,4g w tym nasycone 8,7g, wielonienasycone 1,4 g (w tym Omega3 - 1,3g)

Produkt portugalski.

 

 
Tuńczyk po prowansalsku120g Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Tuńczyk po prowansalsku 120g

Ekskluzynwa konserwa portugalska. Wyprodukowana z najlepszych, świeżych ryb, łowionych w czystych wodach Atlantyku! W 100% naturalna. Bez konserwantów i sztucznych dodaktów. Naturalną ochroną przed zepsuciem jest sól. Doskonałe mięso z tuńczyka zanurzone jest w wykwintnym kremie z pomidorów z dodatkiem zielonych oliwek. Prawdziwy rarytas!

Skład:

tuńczyk,sos (woda, pomidory,olej roślinny,ocet, sól, przyprawy), marchew, papryka, cebula i zielone oliwki.

Wartość odżywcza na 100g produktu:

wartość energetyczna 100kcal, białko 12g, węglowodany 2,5g,tłuszcze 4,6g w tym nasycone 0,9g, wielonienasycone 2,4 g (w tym Omega3 - 2,2g)

Produkt portugalski.