TGTL - Think Global Taste Local - oliwy i słodycze
TGTL

WHERE ART & FOOD COME TOGETHER

Smak portugalskiej oliwy Angélica jest równie wyjątkowy jak jej historia. Portugalska firma zajmująca się selekcją i sprzedażą luksusowych produktów spożywczych z całego świata, m.in: oliw, wina, słodyczy.

Zespół TGTL kierowany jest przez jednego z najbardziej innowacyjnych szefów kuchni z gwiazdką Michelin – Nuno Mendesa, który zarządza kuchnią Viajante w Londynie.

Wszystkie produkty pakowane są w wyjątkowe pudełka.

Na atłasowym kartonie nadruk wykonany jest techniką ciepłego złota. W każdym pudełku znajduje się pocztówka, na której wpisać można dedykację.

Prawdziwe dzieło sztuki!

Oliwa portugalska TGTL

Pochodzi z regionu TRÁS-OS-MONTES na północy Portugalii - z posiadłości Quinta Vale do Conde.
Wyróżniona przez Międzynarodową Radę Oliwy z Oliwek złotym medalem Mario Solinas 2011.
Znalazła się na liście 51 najlepszych oliw świata 2012/2013.

Jest idealnie zbalansowaną mieszanką 3 rodzajów oliwek: 60% Verdeal, 20% Madural i 20% Cobrançosa.

Zachwyca swym lekko pikantnym smakiem i kwiatowo owocowym aromatem!

Polecana szczególnie do makaronów, ryb i owoców morza.

Oliwa zapakowana w metalową puszkę zaprojektowaną przez portugalskiego artystę Mário Belém.
Prawdziwe dzieło sztuki!
Zdobyła wyróżnienie reddot design award.

TGTL TGTL

Oliwa włoska TGTL

Pochodzi z Toskanii. Tłoczona jest z oliwek: Frantoio 40%, Moraiolo 10%, Leccino 40%, Olivastra 10%. Idealnie zbalansowana. Zachwyca świeżym, soczystym, owocowym aromatem z nutą karczocha. W smaku przyjemnie pikantna, delikatnie kwiatowa.

Wyróżniona wieloma międzynarodowymi odznaczeniami. Znalazła się na liście 51 najlepszych oliw świata 2012/2013.

Oliwa zapakowana w metalową puszkę zaprojektowaną przez włoskiego artystę Mauro de Donatis.
Prawdziwe dzieło sztuki!
Zdobyła wyróżnienie reddot design award.

TGTL TGTL

Oliwa hiszpańska TGTL

Pochodzi z Andaluzji.

Jest idealnie zbalansowaną mieszanką, tłoczoną z oliwek: Picual 75%, Arbequino 20% i Royal 5%.
Piękny złoty kolor z zielonkawym blaskiem. W smaku lekko ziołowa, słodkawa z charakterystyczną nutą lekkie goryczki.
Zajmuje miejsce wśród 5 najlepszych oliw Hiszpanii.
Szczyci się wieloma wyróżnieniami, m.in. Złoty medal - Los Angeles International 2010 (najlepsza oliwa extra virigne) Złoty Medal na TerraOlivo, Izrael.

Oliwa zapakowana w metalową puszkę zaprojektowaną przez hiszpańską artystkę Mar Hernandez.

Prawdziwe dzieło sztuki!
Zdobyła wyróżnienie reddot design award.

TGTL TGTL

Cukierki TGTL z miejscowości Régua

Tradycyjne cukierki z miejscowości Régua położonej w regionie Douro.
Produkowane ręcznie według niezmienionej przez 200 lat receptury.
Zawierają jedynie naturalne składniki: wodę, cukier oraz słodkie zioła.
W przeszłości cukierki były spożywane głównie przez pracowników winnic dla uniknięcia przeziębień i problemów z oddychaniem spowodowanych przez kurz i trudne warunki pracy w winnicach.

Zapakowane w piękne pudełko inspirowane kaflami portugalskimi „azulejos” przedstawiającymi barki przewożące porto po rzece Douro.

Nadruk wykonany jest na atłasowym kartonie metodą ciepłego złota.

TGTL

Miodowe cukierki TGTL z regionu Alentejo

Miodowe cukierki z regionu Alentejo.

Produkowane przez malutką manufakturę bez użycia jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Zapakowane w pudełko z motywami dominującymi w tym największym portugalskim regione słynącym z dębów korkowych, drzew oliwnych i bocianów.

TGTL TGTL

 



Więcej kategorii: